I Kenya stödjer vi sedan många år tillbaka skolan St Christine. Skolan har cirka 350 elever mellan fem och fjorton år som alla är helt eller halvt föräldralösa och kommer från byn runt skolan.

Just nu pågår byggnationen av ett nytt skolbibliotek. Det gamla biblioteket är välanvänt och har med tiden blivit mycket slitet och angripet av skadedjur.

– Skolbiblioteket används flitigt av både skolans elever och lärare. I den nya byggnaden, som sponsrats av två privatpersoner, kommer det att finnas både läsplatser och elektricitet – något som eleverna saknar i hemmen och som kommer underlätta för läxläsande, säger Håkan Andersson, Handelsbankspensionär, som varit med och grundat skolan och arbetat med verksamheten i 15 år.

Även skolböckerna, som FadderbarnsFonden varit med och skänkt för många år sedan, har blivit slitna och vi skulle vilja ge barnen nya böcker och ny inspiration.

Var med och bidra till skolböcker som kommer att skänka glädje och kunskap många år framöver. Även en liten slant kan göra stor skillnad! För samma kostnad som en kaffe på stan kan du bidra till att glädja många barn under år framöver – det tar bara nån minut att göra skillnad genom Swish. Vi kommer att följa upp insamlingen här på webben.

Uppdatering 7 september – insamlingen är nu uppe i 5938 kronor.

Tre sätt att bidra
Swisha nr 123 131 09 37, märk inbetalningen Kenya.
Bankkonto 84 902 515, märk inbetalningen Kenya.
Bankgiro 5414-9844, märk inbetalningen Kenya.

Visst vore det kul om vi tillsammans kan uppfylla barnens önskan?