Var med och bidra till insamlingen av måltider till barn som behöver det som mest genom att delta i årets specialupplaga av Fadderbarnsloppet. Utmana kollegorna eller familjen och kombinera nytta för hälsan med glädjen i att hjälpa andra.

Årets upplaga av Fadderbarnsloppet, som arrangeras årligen av Handelsbankens FadderbarnsFond och flertalet kontor runt om i landet, är i år inställt på grund av rådande samhällssituation. Istället är utmaningen att träna där du är; hemma i vardagsrummet, på balkongen, i trädgården, i skogen eller där det känns bäst. Du får själv välja både motionsform, tempo och plats.

FadderbarnsFonden dubblerar bidraget
Anmälningsavgiften, valfritt belopp, är ditt bidrag till FadderbarnsFonden och pengarna går oavkortat till matpaket till utsatta barn världen över i spåren av rådande kris. FadderbarnsFonden dubblerar ditt stöd så att ditt bidrag får ännu större betydelse.

– För många familjer som hade det svårt ekonomiskt redan innan coronakrisen har situationen nu förvärrats. När skolor stänger och eleverna är hemma, finns det en stor risk att många missar regelbundna måltider eller helt blir utan. Barn till ensamstående och de som förlorat jobbet på grund av krisen drabbas extra hårt, säger Anne von Knorring Outters, ordförande Handelsbankens FadderbarnsFond.

Så anmäler du dig
Anmäler du dig och genomför din motionsaktivitet före 7 juni så får du ett diplom via mejl. Du swishar ditt bidrag till FadderbarnsFonden på 123 131 09 37 och anger ”Motion” + ditt userid så vi vet vem vi ska skicka diplom till.

– Vill ni genomföra loppet som en gruppaktivitet går det naturligtvis bra så länge ni håller avstånd och följer rekommendationer. Så utmana dina kollegor och gör en gemensam insats! Om ni dessutom skickar in en bild till fadderbarnsfonden@handelsbanken.se från genomförandet av motionsaktiviteten så har du eller ni chans att synas i vårt nyhetsbrev, säger Anne von Knorring Outters.