årsmöte1Handelsbanken FadderbarnsFonds årsmöte gick av stapeln den 8 april och det bjöds på intressant föredrag, mat och val av ny styrelse.

Vi inledde kvällen med mat och dryck samtidigt som vi fick lyssna till ett föredrag av Håkan Andersson och Bernt Andersson från St Christines Foundation.

Håkan, som är Handelsbankspensionär sen ca tio år tillbaka, berättade om sitt engagemang för Föreningen Kisumu som driver en skola i Kenya. För att sköta driften av skolan har nu en stiftelse, St Christine Foundation, bildats och Håkan är en av styrelsemedlemmarna i Sverige

Han berättade att trots skolans alla framgångar behövs vi mer än någonsin. De 350 barn som går på skolan är nästan alla föräldralösa och är de sämst lottade i en region där majoriteten har det dåligt ställt. FadderbarnsFonden stödjer skolan med regelbundet stöd, under 2013 med 90 000kr. Tack vare skolan får barnen utbildning men också mat och tillgång till hälsovård. – De barn som inte har något förtjänar det bästa omhändertagandet, sammanfattade Håkan.

årsmöte2Med på årsmötet fanns också Raj Chhetri från blindskolan i Cooch Behar; Indien. Han passade på att tacka Fonden för vårt stöd till skolans ca 80 elever. Nyligen har Fonden skänkt bidrag till bl.a. blindskriftsböcker.

Efter det följde årsmötet och vi valde in två nya styrelsemedlemmar: Judith Baird Johansson, CCBU, och Mikael Neuman, CDKY. Vi tackar avgående styrelsemedlemmar Camilla Fors och Johan Ericsson för deras insats!