I april hade FadderbarnsFondens sitt årsmöte i Stockholm. Omkring 25 medlemmar deltog och mötet inleddes med lättare mat och dryck medan ordförande Caroline Hesser hälsade alla välkomna och berättade kort om FadderbarnsFonden och vår verksamhet.

Som tidigare aviserats höll Mikael Neuman från fondens styrelse ett föredrag om Sierra Leone och hans engagemang och tidigare besök i landet. Vi fick också veta mer om och se bilder från skolan Conforti som FadderbarnsFonden stöttar. Nu i vår har de första tjejerna på yrkesutbildningen som vi följt sedan starten examinerats!

Kvällens överraskning var att vi fick besök av den allsvenska fotbollsspelaren Alhassan ”Crespo” Kamara (Örebro SK) som berättade på ett personligt och humoristiskt sätt om sin uppväxt i Sierra Leone och om hur han genom sin fotbollstalang kunde flytta till Europa och slutligen Sverige. Han berättade om de kulturkrockar som följde när han först anlände till Sverige och Boden –”det var kallare än mammas frys”! Vi diskuterade bland annat hur man kan hjälpa alla nyanlända in i samhället – en högaktuell fråga.

Efter Mikaels och Alhassans framträdanden följde årsmötet. Inga motioner hade inkommit och agendan avhandlades. Ett populärt inslag under kvällen var vårt närvarolotteri där alla som deltog fick med sig en liten gåva hem.

I samband med årsmötet avgick Elisabeth Nordström Boding som föreningens revisor, då hon påbörjat ett nytt liv som pensionär. Vi tackade för hennes fina mångåriga insatser med blommor och choklad. Elisabeth berättade att hon ser fram emot att följa fonden även i fortsättningen, nu som medlem och stöfare. Hon ersätts som revisor av David Lundin, HCXD-K.

Vi tackade också Johan Mångsén som lämnar sin plats i styrelsen men kvarstår i arbetsgruppen. Vi valde in två nya ledamöter i fondens styrelse: Cecilia Borg som arbetar på CCUB och Martin Björgell som arbetar på kontoret Sundbyberg. Vi kommer i kommande två nyhetsbrev presentera de nya ledamöterna.

Vi tackar alla medlemmar som deltog vid årsmötet för visat intresse och hoppas att ännu fler vill vara med nästa år!

Hälsningar styrelsen


Alhassan ”Crespo” Kamara tillsammans med Fadderbarnsfondens ordförande Caroline Hesser och Mikael Neuman:

arsmote1

arsmöte2 crespo